Stiu, uneori esti coplesita de cate nuante si cate feluri de rujuri sunt pe piata, ca sa nu mai vorbim de marcile sub care sunt ele produse. Fie ca vorbim de un produs mai ieftin sau unul exclusivist, niciunul dintre ele nu te va face sa te simti "completa" daca iti alegi o nuanta nepotrivita. Fiecaruia dintre noi ni se potriveste cate o nuanta, o textura, un anumit grad de luciu sau lipsa acestuia, iar de multe ori acestea sunt influentate inclusiv de nuanta parului, de mediul in care lucram sau locuim, de ocupatia zilnica, de stilul de viata si de nuanta tenului.
Stim cu toate ca nu intotdeauna ce ne place ne vine si bine sau ne avantajeaza, iar rujul este unul dintre ele. El completeaza un machiaj, da voluptate buzelor, le defineste si implicit ne face sa ne simtim frumoase. Intreaga industrie a cosmeticelor functioneaza pe promisiunea ca femeilor vor fi mai frumoase dupa folosirea produselor lor, iar un ruj bine ales folosit alaturi de un zambet coplesitor poate eclipsa un intreg machiaj mediocru si poate schimba un outfit de pe marginea prapastiei.
Ca si regula generala, nuanta rujului trebuie sa fie cu un ton sau doua mai inchisa sau mai deschisa decat nuanta naturala a buzelor tale. Cea mai simpla modalitate de a gasi nuanta potrivita este de a aplica pe buricul degetului apropiindu-l apoi de buza ca sa vezi diferenta de ton. Varianta mai simpla ar fi sa testezi direct pe o singura buza insa nu e mereu igienic atunci cand zeci de alte femei au incercat acelasi tester.
Daca, in schimb iti doresti sa iesi din tipare si vrei ceva mai indraznet, alegerea culorii trebuie facuta tot in functie de culoarea tenului doar ca vei tine cont si de subtonul tenului tau, rece sau cald. Intotdeauna culorile inchise iti vor face buzele sa para mai mici in schimb ce culorile deschise vor crea efectul de voluptate. Pentru ca rujul sa reziste cat mai mult poti aplica initial creionul de buze, intr-o nuanta apropiata rujului si apoi contureaza-l cu fond de ten pentru a-l impiedica sa alunece. Pentru un plus de volum poti aplica un gloss si putin iluminator pe arcul lui Cupidon, chiar deasupra buzei superioare.
Asadar, pentru un ten deschis opteaza pentru nuantele de maro deschis, corai pal si bej rozaliu, iar in functie de subtonurile pielii, alege nuante de nude piersica, light mocha si mov deschis pentru tenul cu subton rece si, nuante de roz nude, bej nisipiu sau nude pentru subtonurile calde.
Pentru tenul mediu mergi pe nuante de zmeura, burgundy, mov pruna, iar in functie de subton, alege nuante de rodie, afine si roz prafuit pentru cel rece sau nuantele de scortisoara, cupru sau bronz pentru cel cald.
Tenul masliniu este cel mai bine pus in valoare de nuantele de maro deshis si de afina, dar pentru un subton rece poti incerca rosu caramiziu, rosu maroniu si caramel, iar pentru un subton cald alege un mix din cele de mai sus.
Femeile cu tenul foarte inchis ar trebui sa aleaga din 2 variante: mov sau maro, caramel sau maro nuca pentru zi si pruna sau rosu ca vinul pentru un look de seara. Pentru subtonuri reci alege nuantele ca de stafida, rosu visiniu sau rubinul, iar pentru subtonuri calde alege o nuanta cum ar fi mierea, scortisoara sau bronz cu accente de cupru.
In ce categorie de ten te incadrezi? Ai facut pana acum cele mai potrivite alegeri in functie de culoarea tenului tau?