Tu cunoști istoria rochiilor lungi?

Rochiile sunt printre cele mai vechi piese de îmbrăcăminte din lume. În artă tablourile întruchipează femeile în rochii lungi de mătase, în literatură întâlnim zeițele care purtau rochii lungi din voal, cu cingătoare la brâu și coronițe pe cap, iar în istoria Egiptului rochiile erau purtate atât de femei cât și de bărbați.

În zilele noastre, rochiile lungi au devenit un simbol al eleganței, care oferă în același timp senzualitate și mister. Purtate în special la evenimente, rochiile lungi au început să fie asociate cu stilurile formale sau semi-formale.

Deși sunt printre primele piese vestimentare ale femeilor, acestea rămân la modă și în prezent, fiind printre cele mai populare haine purtate atât în oraș cât și în momente importante, chiar și pe covorul roșu.

Unde purtăm rochiile lungi?

În primul rând, este important să știm să ne punem în valoare. O rochie lungă poate să denote senzualitate și eleganță dacă este purtată corect, dacă este accesorizată corespunzător și dacă avem o atitudine potrivită.

De cele mai multe ori, rochiile lungi de ocazie sunt purtate la nuntă sau la botez, la banchet, la diverse petreceri și aniversări ori inaugurări la care suntem invitați. O rochie bine aleasă nu te va face doar să arăți uimitor și să primești multe complimente, ci va fi confortabilă, vei putea dansa și te vei simți bine.

Dacă ai anumite imperfecțiuni ale corpului, vase de sânge care se sparg ușor, celulită de care nu ai reușit încă să scapi, pete de culoare pe piele sau orice altceva te-ar putea face să te simți stânjenită, o rochie lungă este alegerea perfectă. Aceasta îți va acoperi picioarele și chiar și brațele, dacă mergi pe varianta unei rochii cu mâneci lungi.

Atunci când alegi rochia trebuie să ții cont și de locație, dacă impune un anumit cod vestimentar, dacă va fi în aer liber sau în interior, dacă vei dansa mult. Totodată, vei ține cont de sezon în alegerea materialului.

Cum purtăm rochiile lungi?

Rochiile lungi mulate sunt destinate femeilor care doresc să își pună în evidență silueta și care nu au kilograme în plus, care ar putea arăta inestetic. O rochie mulată este asociată de multe ori cu ideea de senzualitate și seducție deoarece pune accent pe anumite zone ale corpului, precum talia, abdomenul, fesierii, bustul, etc.

Rochiile lungi din voal și rochiile lungi din tull sunt ideale pentru evenimentele care au loc vara. Acestea sunt vaporoase și îți vor asigura confortul de care ai nevoie pentru a te mișca liber pe toată durata evenimentului. În plus, sunt foarte feminine și elegante.

Dacă alegi să porți rochie lungă cu imprimeuri ar fi bine să nu exagerezi cu accesoriile și să nu combini prea multe culori, mergi pe variantele clasice, negru sau alb chiar și în cazul pantofilor și genții. Așa vei reuși să eviți combinațiile nereușite și vei avea parte de o ținută corectă.

În schimb, în cazul rochiilor lungi monocrome sau cu un model simplu, vei putea jongla cu accesoriile, vei putea alege chiar și un clutch strălucitor sau mai multe bijuterii.

Ce alte avantaj vei avea dacă alegi să porți o rochie lungă la o ocazie specială?

Rochiile lungi tip sirenă sau cele cu șliț adânc dau senzația de picioare lungi, ceea ce înseamnă că dacă ești mai scundă vei adora acest tip de rochii. Deși este doar o iluzie optică, te vei putea bucura de multe complimente și vei fi cu adevărat o apariție!

Pe site-ul nostru găsești o mulțime de modele de rochii lungi de seară, perfecte pentru evenimentul tău. Îmbracă una din rochiile de pe Zonia.ro și descoperă zeița din tine!