Regina zilei, printesa noptii si lady in orice moment. Asta promite noua colectie Zonia a carei sedinta foto s-a desfasurat pe domeniul "Castelul Reginei Maria" din Balcik- Bulgaria. Regina Maria a fost "adoptata" de romani in calitate de principesa, odata cu casatoria ei cu regele Ferdinand I, la acea vreme principe mostenitor. Intre timp, in anul 1914, ea devine oficial Regina Maria a Romaniei sprinjinindu-si sotul in timpul primului razboi mondial si alegand sa apere interesele Romaniei fiind de partea Antantei (o alianta politico-militara dintre Rusia, Anglia si Franta). In exil, i se alatura sotului in Republica Moldova si implicarea sa in ajutarea ranitilor din razboi o face sa fie indragita de poporul de care a fost adoptata, dandui-se in acest sens denumirea de "mama a ranitilor". A luptat pe toate fronturile diplomatice, oficiale sau neoficiale si a atras mass-media de la acea vreme de partea ei pentru a reusi sa obtina recunoasterea statului roman reintregit, care, la acea vreme, cuprindea si partea sudica a Dobrogei. In anul 1930, dupa moartea regelui, vine pe tron fiul Reginei Maria: Carol al II-lea care a fortat-o sa se retraga din viata politica si sa isi traiasca ultimii ani din viata (pana in 1938) intr-un soi de exil.
Balcic-ul a fost resedinta preferata de vara a Reginei Maria iar asezarea lui aproape de mare l-a facut ca in timp sa fie denumit "Cuibul linistit", o alternativa diplomata a ceea ce era el de fapt: colivia ei de aur, refugiul si exilul ei din viata politica. Regina Maria a dovedit ca nu exista loc pe care omul sa nu il sfinteasca (asa cum spune o vorba romaneasca) si s-a ocupat indeaproape de amenajarea locului in care urma sa isi petreaca ultimii ani, facand din el un adevarat domeniu. A construit cateva cladiri, fiecare cu utilitate foarte bine definita, a amenajat o gradina botanica unica in Europa care mult timp a fost sub tutela Universitatii din Sofia pentru studierea speciilor rare de plante prezente acolo, a adus influente turcesti, italienesti, marocane si grecesti, pietrele din care sunt facute scarile fiind aduse chiar din Grecia sau Maroc. Bunul gust dovedit in amenajarea domeniului a facut ca o casa cu aspect oarecum auster sa fie transformata in castel, cel putin prin denumire, deoarece conditiile de locuit din vila (varul alb de pe pereti, incaperile mici si putine) nu se ridicau cu adevarat la nivelul unui castel, putand afirma ca Regina prefera sa duca o viata linistita nu neaparat luxoasa. Ultimii 2 ani din viata si i-a petrecut la Pelisor. Trupul i-a fost inhumat la Biserica Curtea de Arges insa a cerut prin testament ca inima sa ii fie pastrata intr-o racla a incaperii din Balcic. Dupa caderea Cadrilaterului (1940) inima Reginei a fost mutata la Castelul Bran, iar Balcic-ul a ramas la bulgari.
Regina Maria ne-a invatat ca in viata, orice s-ar intampla trebuie sa fii o lady, chiar daca nu mai esti regina si a trecut de mult vremea printeselor. Ca indiferent de obstacole trebuie sa fim optimisti si sa incercam sa schimbam lumea in bine, sa ne aparam valorile morale si nationale si mai mult decat atat sa fim integre, sa ne respectam principiile si sa ne ghidam dupa ele in viata. Moda face acest lucru: aduce un pic de frumos in lume, un pic de optimism si un pic mai multa feminitate acolo unde lupta pentru egalitate in drepturi a facut ca ea sa fie androginizata. Rasfoiti noua colectei Zonia si gasiti-va inspiratia. Azi ce va doriti sa fiti? Regina sau printesa?